Българите масово пътуват до Одрин за евтин пазар по празниците. Сривът

...
Българите масово пътуват до Одрин за евтин пазар по празниците. Сривът
Коментари Харесай

Поне 2 пъти по-евтино! Окупирахме Одрин, местните вече учат езика ни!

Българите всеобщо пътуват до Одрин за на ниска цена пазар по празниците. Сривът на лирата направи Турция преференциално място за извършване на покупки освен за хората от пограничните региони, само че и от цяла България. За да отговорят на интереса от страна на българите, търговците в турския град започнаха да учат български език. В сладкарницата на занаятчия Гюрюролу българите са съществени клиенти. Сметките демонстрират, че всеки подарък, платен от Одрин, излиза съвсем двойно по-евтин.

Денка споделя, че е купила за внучка си панталон и блуза за 15 лева, у нас костват доста повече.  " Преди три, пет и повече години турците вървяха в България всяка седмица, всеки ден, с цел да пазарят там, а в този момент е противоположното – българските туристи идват в Одрин ", разяснява Неджат Йосбостан, шеф на търговски комплекс в Одрин. 

За да е по-лесен пазарлъкът, съседите ни започнаха да учат български. Сред  първите записали се на курс е Айше. Тя работи в хотел, в който отсядат най-вече българи и е значимо да ги схваща. Обучението е гратис и се провежда от Търговската палата.  " Интересът е  освен от продавачи, само че и от хора от администрацията, даже служители на реда. Обучението е четири месеца, като задачата е да научат български език говоримо ", уточни Реджеп Зъпкъкурт, ръководител наа ТПП-Одрин. От началото на годината на курс по български език са се записали 120 души  от Одрин, оповестява btv.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР